Duurzaam

Het begrip 'DUURZAAM' is niet meer weg te denken uit ons hedendaags taalgebruik. Het wordt te pas en te onpas gebruikt en is daardoor een “containerbegrip” en modewoord geworden. Maar door inmiddels 5 jaar ervaring te hebben opgedaan met meerdere facetten van deze zgn. duurzame technieken denken wij dat we een goede partner kunnen zijn om u op weg te helpen met uw duurzame verbouw- of nieuwbouwplannen.

Zonnepanelen

Wemmers levert zonnepanelen van meerdere gerenommeerde merken. De zonnepanelen zijn op een plat- en schuin dak te bevestigen, daarnaast is het mogelijk de zonnepanelen 'indak' te plaatsen. De zonnepanelen hebben een strak design en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.De werking

Photovoltaïsche zonnepanelen benutten zon of daglicht, waarbij door absorptie van fotonen in de zonnecelen een spanning ontstaat die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Wanneer er zonlicht (elektromagnetische straling) op de zonnecel valt, worden er in de zonnecellen elektronen "losgeschoten" welke in een gewenste richting gaan bewegen. De beweging van alle losgemaakte elektronen samen is de elektronische stroom die door de zonnecel loopt. Door middel van een inverter kan de elektriciteit gekoppeld worden aan het lichtnet.

Installatie

De installatie van zonnepanelen vraagt om specialisme. Wemmers beschikt over deze specialisme vanwege ruime ervaring met zonnepanelen en beschikt over vakmensen. Bovendien werkt Wemmers alleen met de beste materialen. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen wordt bepaald hoeveel arbeidskracht en dagen ingepland te worden.

Terugverdientijd

Naast het duurzame aspect is het terugverdienen en uiteindelijk geld verdienen via zonnepanelen ook van belang. Wemmers streeft naar een terugverdientijd van 7 - 9 jaar afhankelijk van de geldende subsidies. Daarnaast kunnen zakelijke gebruikers profiteren van de investeringsaftrek. Wemmers verwacht dat de elektriciteitsprijs de komende jaren zal stijgen.

Mogelijkheden

Afhankelijk van het elektriciteitsverbruik kan er ook gekozen worden voor verschillende systemen. Hieronder enkele veelgebruikte systemen:

 

Wemmers maakt zelf ook gebruik van duurzame energie, de door ons toegepaste technieken in ons eigen bedrijfspand zijn:

  • Warmte- en koude opwekking uit de bodem (open bron systeem)
  • Opwaardering t.b.v. verwarming d.m.v. warmtepompen
  • Afgifte van warmte en koude d.m.v. vloerverwarming/koeling (3-pijps-systeem)
  • Gebalanceerde ventilatie (lucht-toevoer en afzuiging) met kruisstroomwisselaar met de mogelijkheid om via de warmtepompinstallatie de lucht indien nodig na te verwarmen of te koelen
  • Opwekking van elektriciteit d.m.v. geïntegreerde pv-modules in de kunststof dakbedekking (Evalon Solar) totaal 18,4 kWp (14.000 kWh/jaar)
  • (her)Gebruik van regenwater voor het spoelen van de toiletten en het wassen van de bedrijfsbussen e.d.
  • Warmtepompboiler die uit ventilatielucht warmwater bereidt.
  • Verlichting kantoren met HF-Tl lampen en diverse LED spots
  • Intelligent elektra-besturingssysteem (zgn. domotica)
  • Diverse aanwezigheidssensoren voor het schakeling van de verlichting

Wanneer u besluit om dergelijke technieken toe te passen nodigen wij u uit om in een vroeg stadium hierover met ons van gedachte te wisselen. Samen met de architect of aannemer kunnen wij een zo optimaal mogelijke installatieplan maken waarin alle of een deel van de genoemde technieken verwerkt worden. Kortom ook voor DUURZAME installaties moet u bij Wemmers zijn!

Groenwaarts

Groenwaarts is een coöperatie van samenwerkende installatiebedrijven in de Alblasserwaard en houdt zich bezig met energiebesparing en duurzame energie-oplossingen. De bedrijven die aangesloten zijn bij Groenwaarts zijn een samenwerking gestart om kennis uit te wisselen en gezamenlijk in te kopen. Klanten van Groenwaarts zijn daarom verzekerd van aantrekkelijke prijzen, een vakkundig advies èn professionele montage door een gekwalificeerd bedrijf.

www.groenwaarts.nl

Partner van BlauwZaam

BlauwZaam staat voor bewust ondernemen. Ondernemen vanuit het hart en met het oog gericht op de toekomst en alle zaken die met die toekomst te maken hebben. 

www.blauwzaam.nl